İl Müftüsü İhsan Açık, Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanlığını ziyaret etti. Buluşmada İlahiyat Fakültesi Dekan Vekili Dr. Öğr. Üyesi M. Cüneyt Gökçe ile Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ömer Sabuncu da bulundu. Samimi bir havada geçen sohbette İlahiyat Fakültesi ile İl Müftülüğü arasında yapılabilecek iş birliği ve faaliyetler ele alındı. Bu yıl ilk defa kutlanacak olan Mevlid-i Nebi Haftası ile ilgili bir sempozyum düzenlenmesi kararlaştırıldı.
Bilindiği üzre Mevlid-i Nebi Haftası, “Hz. Peygamber’i anmaktan anlamaya” düsturuyla gelişen; Peygamberimizin örnekliğini ve insanlığa takdim ettiği değerleri anlamayı, toplumumuzun her kesimine ve gönül coğrafyamıza anlatmayı ve tanıtmayı, günümüz problemlerine nebevi referanslarla çözüm üretmeyi ve milletimizde var olan Peygamber sevgisini pekiştirmeyi amaçlayan bir haftadır.
Bu yıl Mevlid-i Nebi Haftası teması “Peygamberimiz ve Gençlik” olarak belirlenmiş olup programlar bu konu çerçevesinde yapılacaktır.