Tarih ve Medeniyet Kulübümüzün koordine ettiği panele Dekanımız Prof. Dr. Murat Akgündüz ve Bosna-Hersek Milli Şairi Prof. Dr. Cemalettin Latiç konuşmacı olarak katılmıştır. Panelin moderatörlüğünü İSDAM YK Başkan Yardımcısı Abdullah Serenli yapmıştır.
İstanbul Stratejik Düşünce ve Araştırma Merkezi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ortak projesi olan Osmanlı Atlası Projesi kapsamında Osmanlı hakimiyet alanı sonrasında Balkan topraklarında kurulan devletlerin siyasi tarihi, yakın dönem siyasi süreçleri, ekonomik ve kültürel durumları, Osmanlı sonrası geçmiş ve gelecek arasındaki ilişkileri, toplumsal yapıları gibi konular yapılan araştırmalar sonucunda raporlaştırılmıştır.
Ayrıca Bosna Hersek’in milli şairi Prof. Dr. Cemalettin Latiç konuşmalarında;
Boşnak kelimesinin anlamını Bosnalıların yumuşak huylu ve zeki olduklarını söyledi ve eskiden inanmış oldukları dinin İslam dinine yakın olduğunu ve birçok şeyde benzediğini söyledi. Bosna Hersek’in şuanki siyasi durumunu Sırpların ve Hırvatların Boşnakların üzerine yaptığı baskılarını anlattı ve Aliya İzzet Begovic’in Bosna Hersek’i Türkiye cumhuriyetine emanet ettiğini ve Türkiye’nin bu emaneti hak ettiğini söyledi. Türkiye cumhuriyetinin geleceğinde Bosna Hersek gibi muslüman ülkelerin haklarını en iyi şekilde savunacaklarını dile getirdi.




 
                         

KALİTE YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ (ÖNERİ-İSTEK-ŞİKAYET BİLGİ TALEBİ)

BOLOGNA

 

ACİL DURUM TELEFONLARI

Acil Durum 7/24: 0533 156 97 26
Osmanbey Nizamiye: 0414 318 36 47