Haliliye Belediyesi ve Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi işbirliği ile “Anadoluya Vurulan Mühür: İstiklal Marşı” etkinliği düzenlendi.
12.04.2017 tarihinde Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda saat 09.00'da başlayan sempozyumun selamlama konuşmalarında İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Akgündüz; öğrencilere, tarihimize damga vuran şahsiyetlere ve kitaplara hakettikleri değerin verilmesini tavsiye etti. Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Akan ise konuşmalarında "Mehmet Akif Ersoy tarihimize mal olmuş bir düşünür, mütefekkir ve şairdir" dedi. Haliliye Belediye Başkan Yardımcısı Osman Uludağ; “Genç nesillerimizin milli ve manevi değerlerine sahip çıkan bireyler olarak yetişmesini öenmsediğini" ifade etti.
 
          Açılış konuşmalarından sonra sempozyum oturumlarına geçildi.
          Moderatörlüğü Fen Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ekrem Bektaş’ın yaptığı ve İlahiyat Fakültesi öğretim üyelerinin konuşmacı olarak katıldığı birinci oturumda “Toplumsal Bir Mutabakat Metni Olarak İstiklal Marşı” konusuyla Doç Dr. Celil Abuzer, İstiklal Marşı’nda Şe’air-i İslam” konusuyla Yrd. Doç Dr. Cüneyd Gökçe, “İstiklal Marşı’nı Kur’an Işığında Okumak” konusuyla Yrd.Doç. Dr. Mahmut Öztürk sunumlarını gerçekleştirdiler.
Verilen aradan sonra sempozyum ikinci oturumla devam etti.
           Moderatörlüğünü İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Celil Abuzer’in yaptığı ve Fen-Edebiyat Fakültesi öğretim üyelerinin konuşmacı olarak katıldığı ikinci oturumda, “Bir Şiir Olarak İstiklal Marşı’ konusuyla Prof. Dr. Ekrem Bektaş, “İstiklal Marşı ve Safahatta İstiklal ve Hürriyet” konusuyla Yrd. Doç. Dr. Levent Bilgi, “Mehmet Akif’in Şiirinde Mizah” konusuyla Yrd. Doç. Dr. Halef Nas sunumlarını gerçekleştirdiler.
         Tam gün devam eden sempozyumda ayrıca Yrd.Doç. Dr. Mahmut Öztürk’ün hazırladığı “İstiklal Marşı’nın bağlantılı olduğu ayet ve hadisler” konulu fotoğraf sergisi gezildi ve dia gösterisi izleyicilerin beğenisine sunuldu.
                         

KALİTE YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ (ÖNERİ-İSTEK-ŞİKAYET BİLGİ TALEBİ)

BOLOGNA

 

ACİL DURUM TELEFONLARI

Acil Durum 7/24: 0533 156 97 26
Osmanbey Nizamiye: 0414 318 36 47