İnsana/Barışa Yön Veren Değerler – Bayram KARAÇOR

          İlahiyat Fakültesi konferans salonunda 13 Nisan 2017 saat 12:00’da gerçekleştirilen programa öğrencilerimiz yoğun ilgi gösterdi. Hocamız Bayram KARAÇOR konuşmasında şu noktalara değindi:

            İnsanın fıtratı takvaya ve fücura yönelik kapılar barındırır. Kişi hangisini desteklerse o yöne meyli güçlenir. Allah da insana takva yönüne yönlenmesini kolaylaştırmak için vahiy gönderip kendi varlığından haberdar etmiştir.

          Bir önemli nokta ise akletmektir. İnsanı diğer canlılardan ayıran en önemli özelliği olan akletmek eğer işlevini yapamazsa bunun yerini vehim ve safsatalar alacaktır. Akletmenin önemine Kur’an-ı Kerim’den de ayetler getiren hocamız konuşmasını şu sözleriyle tamamladı. “İslam’da domuz eti yemek haramken ticaret helaldir. Koyun eti yemek helalken hırsızlık haramdır. Yani İslam helal olana giden yolun da helal olmasını istemiş, haram olanın helal yolla helalleşemeyeceğine vurgu yapmıştır. İslam medeniyeti de bu sebeple bir yöntemi takip eder. Batı medeniyeti ise her ne pahasına olursa olsun güç devşirmenin gerekliliği yönünde hareket etmekte, bu yönüyle de İslam Medeniyetinden ayrılmaktadır.”

           Hocamıza teşekkür eder, kendisini ileriki zamanlarda tekrar fakültemizde görme arzusunda olduğumuzu saygılarımızla belirtiriz.



    

                         

KALİTE YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ (ÖNERİ-İSTEK-ŞİKAYET BİLGİ TALEBİ)

BOLOGNA

 

ACİL DURUM TELEFONLARI

Acil Durum 7/24: 0533 156 97 26
Osmanbey Nizamiye: 0414 318 36 47