Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde Akademik Bilgilendirme Semineri

24 Nisan 2017 tarihinde Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda, İlahiyat Fakültesi Öğrenci Temsilciliği'nin girişimleriyle lisans öğrencilerine yönelik olarak "Akademik Bilgilendirme Semineri" gerçekleştirildi. Sunumunu İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr.Fatma Çakmak'ın yaptığı seminerde akademisyenliğin temel dayanakları ile akademik süreçlere ilişkin tecrübi ve teknik bilgilerin kazanımına yönelik genel değerlendirmelere yer verildi. Akademik kültür, fikir üretimi gibi temel vurguların yanında yüksek lisans, doktora gibi eğitim süreçlerinin esas gereksinimleri ile genel kabul şartları hakkında konuşuldu. Ayrıca ALES, YDS, YÖKDİL gibi sınavların içerikleri ve kapsamları hakkında da bilgilendirmeler yapıldı. Söz konusu sınavlara ilişkin istatistik ve hazırlık tavsiyelerinin de yer aldığı seminerin sonunda öğrencilerin soruları cevaplandırıldı.