Fakültemiz bugün bir ilki daha yaşadı! Buna göre;9 Mayıs 2017 Salı günü fakültemiz konferans salonunda İslam Tarihi ve Sanatları Anabilim Dalında yüksek lisans yapan öğrencilerimizin bir kısmı seminer konularını sundular. İlk konuşmacı olan Abuzer Gaffar SEVİM "Abdurrahman Fehmi Efendi ve İslam Medeniyet Tarihine Dair Medresetü'l Arab Adlı Eseri" adlı seminer konusunu sunarken, ikinci konuşmacı Tuba GÜLSATAR "Hz. Peygamber'in Nikahlayıp Zifafa Girmediği Hanımlar" adlı sunumunu yaptı. Son konuşmacı Hasan KOÇ ise "Harran Ulu Camii'nde İmamlık Yapmış Bazı Önemli Şahsiyetler" başlıklı sunumunu yaptı. Dinleyicilerimiz de sunumların ardından konuşmacılarımızın sunumlarını gerek teknik açıdan gerek muhteva açısından değerlendirme fırsatı buldular. Gayet faydalı geçen programın ikinci kısmı ise 16 Mayıs 2017 Salı günü saat 12:00'de İlahiyat Konferans Salonunda gerçekleştirilecektir. Bütün hocalarımızı ve öğrencilerimizi sunumları dinlemeye, katkı sunmaya ve istifade etmeye bekliyoruz.

AYET VE HADİS

هَلْ يَسْتَوِي الَّذِينَ يَعْلَمُونَ وَالَّذِينَ  لَا يَعْلَمُونَ

"Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu!" (Zümer 9)

مَنْ سَلَكَ طَرِيقًا يَطْلُبُ بِهِ عِلْمًا سَهَّلَ اللَّهُ لَهُ طَرِيقًا إِلَى الجَنَّةِ