Kültür ve Sanat Kulübü'nün düzenlediği, İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Fatma Çakmak'ın koordinatörlüğünde 2017-2018 eğitim öğretim yılının başlangıcından bu yana farklı gruplarla haftalık ve aylık periyotlarla düzenli olarak gerçekleştirilen okuma programları devam ediyor. Disiplinlerarası bir okuma listesi ekseninde başlatılan ve öğrencilerin yoğun katılım gösterdiği kitap kiriklerinde; metin analizi, değerlendirme, yorumlama ve doğru çıkarımda bulunma gibi hem gündelik hayatta hem de akademik süreçlerde bireyin çözümleyici bakış açıları elde etmesine katkı sağlayacak bir yaklaşımdan hareket edilmektedir. Bu kapsamda, farklı alanlarda kaleme alınmış olan ve Mayıs ayı itibariyle tamamlanması planlanan on beş kitaplık listenin ileri okumalarının da ilerleyen yıllarda gerçekleştirilmesi öngörülmektedir. Özellikle öğrencilerin lisansüstü süreçlere zihinsel olarak hazırlanmaları, ilgi ve yönelimlerini keşfetmeleri ve akademik okuma ve yazım konusunda kendilerini yetiştirebilmeleri noktasında odak okumalarla bu konuda çeşitli atölye çalışmaları da yaparak akademik bir süreklilik elde edilmesi amaçlanmaktadır.