Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hazırlık hocaları ve Öğrenci Temsilciliğinin düzenlediği "1. Geleneksel Hazırlık Sınıfları Arası Arapça Bilgi Yarışması" yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. 
Kuran tilaveti ile başlayan programda, Arap Dili ve Belağatı Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Yasin Kahyaoğlu ile yapılan "Arapçanın Önemi" adlı röportaj izlendi. Sonrasında program, İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Cüneyt GÖKÇE’nin konuşmasıyla devam etti.
Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde ilk kez düzenlenen Hazırlık Sınıfları Arası Arapça Bilgi Yarışması, hazırlık sınıfları öğrencilerinin ve öğrenci temsilciliğinin katkılarıyla Öğr. Gör. Abdulhakim ÖNEL ve Öğr. Gör. Emine BAĞMANCI’nın koordinatörlüğünde gerçekleştirildi. Jüri ise Dr. Öğr. Üyesi Yasin Kahyaoğlu, Dr. Öğr. Üyesi Ahmed Mahmud Zakaria TAWFIK, Öğr. Gör. Emine BAĞMANCI, Öğr. Gör. Numan KARAGÖZ ve Arş. Gör Adem MİDİLLİ’den oluştu.
Öğr. Gör. Abdulhakim ÖNEL’in moderatörlüğünde başlayan yarışma iki etaptan oluştu ve her iki etapta toplamda 8 sınıf yarıştı. İlk etapta B-1, G-1, H-1 ve İ-1 sınıfları yarıştı. İkinci etapta ise A-1, D-1, E-1 ve F-1 sınıfları yarıştı.
İlk etapta G-1 sınıfı rakiplerini geride bırakarak finale yükselirken, ikinci etapta da E-1 sınıfı rakiplerini geride bırakarak finale yükseldi. Finalde, iki takımın kıyasıya mücadelesinde E-1 sınıfı bir soru farkla yarışmanın kazananı oldu. 
Programda, 1.ve 2. olan  yarışmacılara hediyeler ve madalya verildi. Programın sonunda tüm yarışmacılara sertifika verilerek program son buldu.
Programda emeği geçen ve katılan herkese teşekkür eder, ileriki yıllarda bu etkinliklerin devam etmesini ümit ediyoruz.














 
                         

KALİTE YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ (ÖNERİ-İSTEK-ŞİKAYET BİLGİ TALEBİ)

BOLOGNA

 

ACİL DURUM TELEFONLARI

Acil Durum 7/24: 0533 156 97 26
Osmanbey Nizamiye: 0414 318 36 47