İlahiyat Fakültemiz tarafından ‘Kur’an-ı Güzel Okuma ve Hafızlık Yarışması’ düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığının önümüzdeki aylarda düzenleyeceği Türkiye geneli İlahiyat ve İslami İlimler Fakülteleri öğrencileri arası ‘Kur’an-ı Güzel Okuma ve Hafızlık Yarışması’na katılacak öğrencileri belirlemek için İlahiyat Fakültemiz tarafından yarışmaya gönderilecek öğrencileri seçme adına bir etkinlik yapıldı.

Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans salonunda yapılan etkinliğe, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Nihat Denek, Şanlıurfa İl Müftüsü Ramazan Tolan, İlahiyat Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Celil Abuzar, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Yusuf Kurt, akademisyen ve öğrenciler katıldı.

İstiklal Marşının okumasıyla başlayan programda, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Nihat Denek, Şanlıurfa İl Müftüsü Ramazan Tolan ve İlahiyat Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Celil Abuzar birer açış konuşması gerçekleştirdiler.

Açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Hüseyin Akpınar, Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Kütükoğlu, Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Hamurlu, Öğretim Görevlileri Kadir Alperen, Ahmet Kılıç ve Mehmet Haşim Aksu’nun seçili kurul üyeleri olarak görev aldığı ‘Kur’an-ı Güzel Okuma ve Hafızlık Yarışması’na geçildi.

Toplam 20 öğrencinin katılım sağladığı yarışma, seçili kurul başkanı Prof. Dr. Hüseyin Akpınar’ın öğrencilerin uyacağı kuralları okumasıyla başladı.

Kur'ân’ı Kerîm-i Güzel Okuma yarışmasında; Ramazan Şeker 1’inci, Muhammed Nur Uçak 2’inci, Sacid Elhâmidi ise 3’üncü, Hafızlık Yarışmasında ise;  Dıme Shablı 1’nci, Hibetullah Elkerc 2’nci ve Fatma Yaldız ise 3’üncü oldu.

Ramazan Şeker, İlahiyat Fakültemizi Bölge Seçmelerinde Temsil Edecek

Yarışmada dereceye giren öğrencimiz 4-8 Mart 2024 tarihleri arasında Diyarbakır’da yapılacak olan bölge yarışmasında İlahiyat Fakültemizi temsil edecek. Bölge yarışmasında başarılı olan öğrenciler 1-5 Nisan 2024 tarihleri arasından Ankara’da yapılacak Türkiye Finaline katılmaya hak kazanacak.

Başta dereceye giren öğrencilerimiz olmak üzere yarışmaya katılan bütün öğrencilerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

 

                         

KALİTE YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ (ÖNERİ-İSTEK-ŞİKAYET BİLGİ TALEBİ)

BOLOGNA

 

ACİL DURUM TELEFONLARI

Acil Durum 7/24: 0533 156 97 26
Osmanbey Nizamiye: 0414 318 36 47