1987 yılında Gaziantep Üniversitesine bağlı olarak kurulan Fakültemiz, 1992 yılında kurulan Harran Üniversitesinin temelini oluşturan Fakültelerden biridir. Bugün, yetkin akademik kadrosu ve 2000 civarında öğrencisi ile Türkiye’nin önde gelen İlahiyat Fakülteleri arasında yer almaktadır. Şu an, yüzden fazla İlahiyat ve İslami İlimler Fakülteleri olduğunu düşündüğümüzde Fakültemiz, Türkiye’nin sekizinci kurulan İlahiyat Fakültesidir.
Fakültemiz, Eğitim-Öğretim faaliyetlerinin yanında, düzenlediği ulusal ve uluslararası bilimsel toplantılarla, başta paydaşı olduğu İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Müftülüğü olmak üzere, Şehirdeki çeşitli kurum ve kuruluşlarla yürüttüğü seminer ve benzeri çalışmalarla hizmetine devam etmektedir.
Amacımız; bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ilahiyat ilimlerini temel kaynaklarından okuyup anlayabilen, alanıyla ilgili yeni bilgi, ihtiyaç ve eğilimleri takip edebilen, araştırmacı, katılımcı, paylaşımcı, ilahiyat mesleğinin gerektirdiği kişilik özelliklerine sahip, Vatanına, Devletine, Milletine bağlı nitelikli bireyler yetiştirmektir.
Bu bağlamda, genç arkadaşlarımızı aramıza katılmaya davet ediyorum ve Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ailesine dahil olmanın ayrıcalığını yaşamalarını istiyorum.
Saygılarımla…