Fakültemiz, yetkin akademik kadrosu ve 1700 civarındaki öğrenci sayısı ile Türkiye’nin önde gelen İlahiyat Fakültelerinden birisi olmayı hedeflemektedir.  Akademik Teşvik puanları esas alınarak yapılan sıralamada Fakültemiz, 2016 yılında bütün İlahiyat ve İslami İlimler Fakülteleri içinde ikinci sırayı almıştır. 30. Yılına erişen Fakültemiz, düzenlediği ulusal ve uluslararası bilimsel toplantılar ve diğer faaliyetleri ile verimli bir yıl geçirmektedir. Fakültemizin bugünlere gelmesinde emeği geçen tüm hocalarımıza teşekkür ederim.
Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Fakültemiz,  ilahiyat ilimlerini temel kaynaklarından okuyup anlayabilen, alanıyla ilgili yeni bilgi, ihtiyaç ve eğilimleri takip edebilen, araştırmacı, katılımcı, paylaşımcı, ilahiyat mesleğinin gerektirdiği kişilik özelliklerine sahip olan nitelikli bireyler yetiştirme amacını öğretim elemanları, idari kadro ve öğrencilerimizle birlikte gerçekleştirecektir.