15 Temmuz’un kahramanlarından, üzerinden geçen iki tanka rağmen direnen Harran Üniversitesi’nin 15 Temmuz Gazisi Sabri Ünal, İlahiyat Fakültemiz tarafından düzenlenen söyleşi programına konuşmacı olarak katıldı.

Osmanbey Yerleşkesi Fen-Edebiyat Fakültesi konferans salonunda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle düzenlenen programa Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, fakülte dekanları ve öğretim elemanları ile öğrenciler katıldı.
Şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Mehmet Haşim Aksu’nun okuduğu Kuran’ı Kerim’le başlayan programda İlahiyat Fakültesi Dekanımız Prof.Dr. Celil Abuzar, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Toplumlar için "Kan Hafızası, "Gen hafızası" gibi kavramlardan söz edildiğini belirten Prof.Dr. Celil Abuzar: “Bu hafıza yüzyıllar içerisinde toplumların tarihi ve kültürel birikimiyle oluşur ve bir kriz durumunda ortaya çıkar. Toplumların güçlülüğü bu Kan Hafızasının gücüyle doğru orantılıdır. Kan hafızasının kaynağı, toplumlara ruh veren, kimlik veren o toplumun değerler bütünüdür. Toplumsal değerleri güçlü toplumlar, güçlü hafızalar kurar. Bizim Milletimiz de çok güçlü bir "Kan Hafızasına, Gen Hafızasına sahiptir. Binlerce yıldan beri Devletler kurmuş Devletler yıkmış, Tarihin her döneminde aktif olarak var olmuş bir Milletin torunlarıyız. Asırlarca üç kıtaya, 23 milyon kilometrekareye adaletle hükmetmiş, mazlumların sığınağı, umudu olmuş Bir Medeniyetin çocuklarıyız. Kan hafızası zaman zaman durağanlaşabilir ama kaybolmaz, ortamını, onu harekete geçirecek ivmesini bulduğunda yeniden harekete geçer. Biz Millet olarak tarihin seyri içerisinde bu hafızanın gücünü hep gördük, yaşadık. Alparslan’dan Selahattin Eyyubi’ye, Fatih’e, Çanakkale’den Kurtuluş Savaşına ve en son 15 Temmuz kalkışmasında ortaya çıkan, aslında bu Milletin genlerinde bulunan hafızanın harekete geçmesiydi” dedi.

Etkinlikte bir selamlama konuşması gerçekleştiren Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik: "15 Temmuz gazilerimizin o geceye ait anlattıklarını dinlediğimiz zaman insan bambaşka bir ortama bürünüyor. Tüylerimiz diken diken oluyor. Hele üniversitemizin 15 Temmuz gazisi Sabri Ünal kardeşimizin anlattıkları, bizleri bambaşka bir ruh haline büründürüyor. O geceyi kelimelerle anlatmak mümkün değil. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlıklı ömürler diliyorum. Etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik’in konuşmalarının ardından moderatörlüğünü İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyemiz Doç.Dr. M.Cüneyt Gökçe’nin yaptığı söyleşiye geçildi.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Harran İlahiyat 2009 mezunu Gazi Sabri Ünal, 15 Temmuz öncesinde birkaç yıl öncesine dayanan kaos ortamının oluşturulmasını örneklerle açıkladı. 15 Temmuz’un, kaos ortamının bir parçası olduğunu ve daha öncesinde binlerce şehit verilen terör olaylarının cereyan ettiğini belirten Sabri Ünal o geceyi anlatırken şunları söyledi: “Ben bilgisayarımı açınca sosyal medyada boğaz köprüsünün kapatıldığını söylüyorlardı. Önce bir anlam veremedim. Darbe hiç aklımıza gelmezdi. Daha sonra darbe olduğu söylentileri üzerine alt kata indim. Kardeşlerimi çağırdım ‘dedim hadi çıkıyoruz darbe olmuş’ Üç dakikada sokağa çıktık. Daha sonra ben kardeşlerimi gönderip yaya olarak giderken tankların geldiğini gördüm. Tanka taş attım, tankla karşı karşıya geldik. Ama tank hiç durmadan üzerime geldi. Baktım çarpacak hemen yere yattım iki paletin arasında kalınca hiçbir şey olmadan kurtuldum. Sonra ikinci tank geldi onu da durdurmak istedim, o da üzerime geldi. Onda da tankın iki paleti arasında kaldım ama kolum paletin altında kaldı ve ezildi. Biz Allah’ın rızasını gözeterek o gece dışarı çıktık” diye konuştu.

Konferansın sonunda Gazi Sabri Ünal’a belge takdimi yapıldı ve toplu fotoğraf çekiminin ardından program son buldu.








 

 

Kaynak: Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü

                         

KALİTE YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ (ÖNERİ-İSTEK-ŞİKAYET BİLGİ TALEBİ)

BOLOGNA

 

ACİL DURUM TELEFONLARI

Acil Durum 7/24: 0533 156 97 26
Osmanbey Nizamiye: 0414 318 36 47